Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.

 

Zomerkampen

Ardennenweekend

Het meest uitdagende weekend dat Jong Nederland kent: het Ardennenweekend! Dit weekend is speciaal gericht op de oudste groep Jong Nederlanders: de Senioren. De Senioren gaan een weekend lang survivallen in de Ardennen. De kinderen worden uitgedaagd met verschillende activiteiten, zoals: GPS-tochten, primitief tenten bouwen, vuur maken, mountainbiken, vlot varen, speologie (in de grotten), abseilen en zelf primitief koken.

De kinderen worden in verschillende groepen ingedeeld, waarbij de groepen in een doordraaivorm de activiteiten allemaal uitvoeren. Onder begeleiding van leiding van Jong Nederland Beers en externe begeleiding wordt de veiligheid goed in de gaten gehouden. 

 

Zomerkamp

Het zomerkamp is het absolute hoogtepunt van het jaar voor de Maxioren en Junioren van Jong Nederland Beers. De kinderen gaan de bossen van Well in om daar een onvergetelijke week te beleven. Het zomerkamp biedt een zeer gevarieerd programma voor zowel de Maxioren als de Junioren. Een greep uit de activiteiten: bosspellen, bezoek aan kinderpretpark, kampvuur, spooktocht, creativiteit, hutten bouwen, rode draad, actieve spelletjes en ga zo maar door.

De kinderen worden aan de hand van de clubgroepen in tenten verdeeld, waarbij zij zelf de omgeving van de tent mogen inrichten. In voorgaande jaren kwamen waslijnen, pannaveldjes en zelfs zelf gemaakte koelkasten uit de creatieve handjes van de kinderen naar voren. De tenten staan allemaal in het zicht van het ‘leidinggebied’, waar de leiding slaapt, de kooktent staat en alle materialen bewaard worden.

Het zomerkamp kent elk jaar een nieuw thema. Aan de hand van dit thema zal het kampterrein ingericht worden. Hierbij doet de leiding en een aantal enthousiaste vrijwilligers erg hun best om een zo gaaf mogelijk terrein te creëren. Naast de bouwende vrijwilligers is ook elke dag een kookstaf aanwezig op het kampterrein. Zij zorgen voor fruit, de lunch, een snoepje en de avondmaaltijden.

In het boekje ‘Hoe overleef ik… kamp’ staat meer informatie met betrekking tot het zomerkamp.

Het zomerkamp vindt in 2022 plaats van 24 t/m 29 juli.  

ACTIES 

Wandel4Daagse & Snoepactie


WEEKENDJES

Maxiweekend, Superhike & Citytrip


ZOMERKAMPEN

In de Ardennen en in Well 


DISTRICTSACTIVITEITEN

Met leeftijdsgenoten


OVERIGE ACTIVITEITEN

Miniorenuitstapje & Afsluiting


VICIEUZE CIRKEL

11 juni 2013

DE IDEALE JN UITRUSTING

8 februari 2013

GELUK

8 februari 2013


 

Praat mee